Bezig met laden

Tuinderij, kwekerij en keuterij

kleinschalig ecologisch bedrijf in Westerwolde

Navigeer over de kaart en klik op de tekst voor meer informatie.

Tuinderij

We telen eenjarige groente in de volle grond. We mulchen de grond tussen de gewassen en houden een ruime wisselteelt van 1 op 6 aan. Dit alles gebeurt op een ruim perceel van 800m2 en verdeeld over 36 teelbedden. We gebruiken enkel biologisch of zelf gewonnen zaad en kweken in volle grond of in biologische potgrond. Vanzelfsprekend wordt er geen gif en kunstmest gebruikt.

We hebben ook een kleine akker waar bulkgewassen zoals aardappels, uien, pompoenen en droge bonen worden geteelt in een wisselteelt van 1 op 4.

Meerjarige gewassen krijgen bij ons extra aandacht omdat we denken dat daar veel mogelijkheden liggen. Zo is er een voedselbos, boomgaard en fruitweide. En ook in onze houtopstand staan veel eetbare gewassen zoals noten en vruchten.

Kwekerij

We kweken groente- en, kruidenplanten voor onze eigen tuinderij.

Net als in de tuinderij gebruiken we enkel biologisch of zelfgewonnen zaad en kweken we in de volle grond of in biologische potgrond. Ook hier gebruiken we geen gif en kunstmest.

Keuterij

't Meezenest is een ecologische keuterij (kleine boerderij) waar de seizoenen nog bestaan. De natuur bepaald het ritme. Voor eigen gebruik worden gewassen geteeld en dieren gehouden. Gewassen worden geteeld zonder gif en kunstmest en de dieren lopen zoveel mogelijk buiten en krijgen biologisch voer.

Groente, fruit, eieren, honing en brandhout komen allemaal van eigen land. Oogstoverschotten worden zo puur mogelijk verwerkt. Eventuele toevoegingen zijn altijd van biologische kwaliteit.

Om zelfvoorzienend te kunnen leven, experimenteren we met verschillende teelwijzen, waaronder een voedselbos. We delen onze kennis graag en op afspraak kunt u een rondleiding krijgen. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding.

Ecologisch tuinadvies en rondleidingen

Wil je je tuin op een meer ecologische manier gaan inrichten en onderhouden? Of wil je voedsel gaan verbouwen, maar je weet niet goed hoe je moet beginnen? Wij kunnen je op weg helpen door middel van persoonlijk tuinadvies. We hebben meer dan tien jaar ervaring met ecologisch tuinieren en zelfvoorzienend leven.

Ook kun je op afspraak bij ons een rondleiding krijgen. We leggen graag uit hoe we werken. Laat je inspireren!

Videokanaal

Op ons videokanaal publiceren we video's over alles wat bij het keuteren komt kijken. Veel informatie over voedsel verbouwen en conserveren, maar ook over reparatie en onderhoud van gereedschap.

Je vind ons kanaal op LBRY