De keuterkeuken
Zomerfruittaart
In de winter verlangen we weer naar de zomer. Gelukkig hebben we de vriezer vol met zomerfruit, waar we dan deze heerlijke taart mee maken.
Marcel Konstapel
2025-01-25

Ingrediënten
Voor het deeg
- 140 gram volkoren meel
- 60 gram havermout
- 100 gram boter
- 40 gram suiker, bij voorkeur ongeraffineerd
- Voldoende water/ei/alcohol om er een samenhangend deeg van te maken
Voor de vulling
- 75 gram gemalen amandelen
- 600 gram zomerfruit (bramen, aardbeien, kruisbessen, rode bessen, zwarte bessen en jostabessen). Vers of diepgevroren.
- 150 ml volle melk
- 75 gram suiker, bij voorkeur ongeraffineerd
- 2 eieren
Werkwijze
Kneed de havermout, het meel en de boter tot het op broodkruim lijkt. Doe er zoveel water/ei/alcohol bij tot het een samenhangend deeg wordt. Kneed het geheel, maar niet te lang. Het mag niet elastisch worden. Bedek een springvorm met dit deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet het nu minstens een half uur in de koelkast.
Bak de bodem 15 minuten lang in een oven ingesteld op 180 gaden Celsius.
Bedek de bodem met de gemalen amandelen en vervolgens het fruit. Bak de taart nogmaals 15 minuten.
Maak ondertussen de custard door de melk, suiker en eieren te mengen. Giet het mengsel over het fruit en bak het geheel vervolgens nog eens 30 minuten. De taart is klaar als de vulling stevig aanvoelt.