De keuterkeuken

Zomerfruittaart

In de winter verlangen we weer naar de zomer. Gelukkig hebben we de vriezer vol met zomerfruit, waar we dan deze heerlijke taart mee maken.

Marcel Konstapel

2025-01-25

Zomerfruittaart, veel te lekker!

Ingrediënten

Voor het deeg

Voor de vulling

Werkwijze

Kneed de havermout, het meel en de boter tot het op broodkruim lijkt. Doe er zoveel water/ei/alcohol bij tot het een samenhangend deeg wordt. Kneed het geheel, maar niet te lang. Het mag niet elastisch worden. Bedek een springvorm met dit deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet het nu minstens een half uur in de koelkast.

Bak de bodem 15 minuten lang in een oven ingesteld op 180 gaden Celsius.

Bedek de bodem met de gemalen amandelen en vervolgens het fruit. Bak de taart nogmaals 15 minuten.

Maak ondertussen de custard door de melk, suiker en eieren te mengen. Giet het mengsel over het fruit en bak het geheel vervolgens nog eens 30 minuten. De taart is klaar als de vulling stevig aanvoelt.