De keuterkeuken
Kastanjetaart
Als in de herfst de tamme kastanjes vallen verzamelen we emmers vol van deze heerlijke en voedzame noten. ’s Avonds bij het haardvuur worden ze gepeld waarna ze gevacuumeerd ingevroren worden. Het lekkerste recept met kastanjes dat wij kennen is deze kastanjetaart.
Marcel Konstapel
2024-10-20
Ingrediënten
- 250 gram tamme kastanjes (gepeld)
- 75 gram zachte boter
- 20 ml rum
- 100 gram pure chocolade (92%)
- 5 kleine eieren, gesplitst
- 100 gram suiker
Werkwijze
Bekleed de bodem van een 24 cm grote springvorm met bakpapier.
Hak de kastenjes in een keukenmachine fijn. Mix daarna de kastanjes met de boter en de rum tot een zacht mengsel.
Hak de chocolade en kleine stukjes. Doe dit met de hand of in de keukenmachine (gebruik de pulsknop). Meng het vervolgens door het kastanje/botermengsel.
Meng de eidooiers een voor een door het deeg.
Klop de eiwitten met de suiker nu stijf en roer dit voorzichtig door het deeg.
Giet het deeg nu in de springvorm en bak de taart in 45 minuten bij een temperatuur van 180 graden Celsius gaar.
Goed om te weten
Deze taart is goed in te vriezen.
Kastanjes pellen
Snijd de verse kastanjes door midden en kook ze 1 minuut lang in water. Giet ze af en lepel, terwijl ze nog heet zijn, de inhoud uit de schil.